Zambiaans zusterbos zoekt zaden & mobieltjes

Ons Zambiaanse zustervoedselbos is op zoek naar oude mobieltjes en zaden van (biologisch) fruit: van appels, kersen, abrikozen, pruimen en peren waar we onderstammen van kunnen maken, maar ook van fruitsoorten die je direct vanuit zaad kan opkweken, zoals veel citrussoorten.

We zorgen voor inspectie en vervoer naar Zambia, waar we ze gebruiken voor een kwekerij die het voedselbos daar meer inkomsten moet geven. Deze exotische vruchtenboompjes kunnen dan in de stad helpen bij het creƫren van eetbare stadstuintjes, terwijl de inheemse bomen in de bossen eromheen met rust gelaten kunnen worden.

Om dat te realiseren, onderzoekt de Minamba Research Farm hoe levende bomen genoeg op kunnen brengen om de biodiversiteit en de kennis van bosbewoners te beschermen.

Om die kennis vast te leggen, willen we hen mobieltjes met een camera geven. Samen met stichting Kambisa!BeHeard verwerken we de opnames dan tot filmpjes die we bijvoorbeeld met jongeren in de stad kunnen delen. Daarnaast worden de mobieltjes gebruikt om foto’s te maken van de adoptiebomen waarmee we het onderzoek proberen te financieren.

Je kan ze inleveren bij Astrid of Klaartje, of opsturen naar Mobile Orchards, postbus 95389 2509CJ in Den Haag.

Meer informatie vind je op www.minambaresearchfarm.org

Onze terreinbeheerder in Zambia met een aantal zaden.