NLDoet 2023 bij GeuzeGroen

Op zaterdag 11 maart deed Voedselbuurtbos GeuzeGroen weer mee met NLDoet. Het was een mooie dag die koud begon maar uiteindelijk een prima dag bleek te zijn om lekker buiten bezig te zijn. Behalve de vaste teamleden had zich een een flinke groep vrijwilligers aangemeld, waaronder een groot aantal dames van de Soroptimistenclubs uit deze regio.

Er waren verschillende klussen te doen, voor ieder wat wils. De afgelopen tijd zijn er door de aannemer een paar flinke stapels wilgentakken aangevoerd waardoor een grote groep vrijwilligers verder kon bouwen aan de takkenril rond onze percelen.

Om onze kostbare fruitboompjes te beschermen tegen het knagen van de hazen waren we al eerder begonnen met het plaatsen van kippengaas rond de stammetjes. Een nauwkeurig werkje waar ook bij NLDoet een groep mee aan de slag kon.

De liefhebbers van zwaar werk konden aan de gang met het graven van nieuwe wadi’s. Aangezien het de dagen ervoor flink had geregend was dat een natte en modderige klus, maar dat heeft een aantal vrijwilligers er niet van weerhouden om aan het einde van de dag twee flinke wadi’s gegraven te hebben.

Gedurende de dag zijn er ook nog nieuwe borden geplaatst met daarop het verzoek aan hondenbezitters om niet met honden op het terrein te komen.

Tussendoor was er natuurlijke de gezamenlijke lunch met meegebrachte lekkernijen. Heel gezellig, en we zaten lekker in het zonnetje.

Alles bij elkaar een geslaagde dag waarop veel werk is verzet. Iedereen bedankt voor de inzet en hopelijk tot volgend jaar!

Klik hier voor meer foto’s van NLDoet.

 

Tekst en foto’s: Peter Wouters