Kom eens meedoen bij onze meewerkdagen!

Het hele jaar rond zijn we minimaal twee zaterdagochtenden in de maand aan de slag op het terrein van GeuzeGroen. Onze meewerkdagen zijn eigenlijk vooral erg leuk en gezellig. We zijn buiten actief bezig en dat is vaak ook nog best leerzaam. Maar kom vooral wanneer het jou uitkomt, je hoeft je vooraf dan ook niet aan te melden!

We starten om 10 uur met een kort overleg over welke klusjes er zijn en wie daarmee starten. We hebben over het algemeen een aantal klussen en wat lichtere klusjes waaruit je kunt kiezen en die je samen met onze vaste vrijwilligers kan doen:

De groep vrijwilligers die al eerder bij een meewerkdag heeft geholpen, krijgt in de week ervoor een mailtje met informatie over de klusjes van die week. De soort werkzaamheden variëren per seizoen, maar er is altijd wel genoeg te doen. Dat kan bijvoorbeeld zijn:

– Verstevigen en verlengen van de takkenrillen langs het wandelpad,
– Met de zeisen aan de slag om de paden beter zichtbaar en beloopbaar te houden-
– Inheemse boompjes en struiken in hagen en houtwallen planten.
– Overige boompjes, struiken, bollen en (vaste) planten planten, zaaien.
– De planten en kruiden in onze overwegend meerjarige ‘moes’tuin en kruidentuinen even nalopen en opdringerige grassen weghalen.
– Oogsten van onze bessenstruiken, rabarber, mierikswortel, amsoi, kruiden of aardbeien
– Rondom de watertanks en o.a. bij onze pauzeplek maken we vlechtwerken van riet en wilgentakken.
– Planten delen en stekken nemen van struiken en planten
– Ons ‘stek’veldje watergeven en ook van grassen ontdoen.
– Het monitoring team heeft onze boompjes een nummer en label gegeven en zij kunnen geholpen worden met bijvoorbeeld bladaarde geven tijdens de (halfjaarlijkse) inspectierondes.

Rond half twaalf nemen we met elkaar even gezellig koffie/thee pauze. Astrid brengt thee mee, maar neem zelf een beker mee. We hebben nog geen schuilplek, maar beschikken wel over een schaduwdoek, die bij lichte regen of teveel zon over de pauzeplek kan worden opgehangen.

De grond op ons terrein kan op een aantal plekken wat drassig of oneffen zijn, dus blijf op de paden en zorg voor stevige schoenen of (warme kap)laarzen.- Kleed je warm aan, liefst in meerdere laagjes, zodat je overal op voorbereid bent.

We stoppen zo tegen 13 uur. Belangrijk om gereedschap na gebruik even schoon en droog te maken, voordat ze in het gereedschapshok worden gezet en niet gaan roesten.

Let op: We maken foto’s die op de site en social media geplaatst kunnen worden, heb je bezwaar, laat dit dan vooraf weten.

In principe zijn de meewerkdagen om en om op zaterdagen ingepland, maar je kan de meewerkdagen altijd terugvinden op: https://geuzegroen.nl/#agenda2.
Voor een eerste keer kan even aanmelden wel praktisch zijn, zodat ik je een routebeschrijving en mijn mobiele nummer kan doorgeven.

Tot ziens!
Astrid