Nieuwe ontwikkelingen bij GeuzeGroen

Er is de afgelopen periode van alles gebeurd op het GeuzeGroen terrein.

Momentenbos

De Gemeenteraad van Zoetermeer heeft een motie aangenomen om te zorgen dat er in Zoetermeer een bos komt waar mooie momenten in een mensenleven herdacht en beleefd kunnen worden. Die mogelijkheid is er al in Voedselbuurtbos GeuzeGroen, daarom heeft de gemeente Zoetermeer besloten ons een prachtige boom met een picknicktafel te schenken.

Wethouder Marijke van der Meer heeft op 19 april het bordje bij de door de gemeente gedoneerde walnootboom onthuld en hiermee tegelijk officieel de adoptiebomenregeling van het Voedselbuurtbos geopend. De deelnemers aan deze bijeenkomst konden de prachtige picknickbank rondom deze boom bewonderen. De Juttersfabriek heeft hem voor ons ontworpen en volledig van gerecycled, lokaal hout gemaakt.
We hebben daarna dit feestelijke moment afgesloten en bijgepraat met een gezellig hapje en drankje.

Voor meer informatie over de totstandkoming van het Momentenbos zie ook het artikel Motie Momentenbos.

Wethouder Marijke van der Meer onthult de door de gemeente aangeboden walnootboom
De vernieuwde ingang met dammetje en halfverhard pad

Rolstoelpad

Sinds eind maart kunnen we zonder wiebelige plank de sloot naar de ingang van het GeuzeGroen terrein oversteken! Ook heeft de ingang en een deel van ons pad nu halfverharding, zodat iemand met een rollator of kinderwagen ook eens in het voedselbos kan komen kijken.

Houtril

Verder zijn we bezig om het terrein helemaal af te sluiten met een houtril en borden te plaatsen met het verzoek om niet met honden op het terrein te komen. Dit ter bescherming van onze aanplant, maar ook omdat honden in een voedselbuurtbos niet gewenst zijn.

Wilt u meer weten over onze activiteiten en plannen? Volg ons dan via de website en de social media. Of schrijf in voor onze nieuwsbrief.