Menu Sluiten

Adopteer een boom

Adopteer een boom!

Hoe werkt het?

Met de introductie van de Deelboomregeling is het nu mogelijk om (met gelijkgestemden) een boom in Voedselbuurtbos GeuzeGroen te adopteren en zo tevens te helpen met de financiering. In ruil voor je steun, krijg je een houten label met je naam (of dat van je geliefde, kleinkind, buurvrouw, leraar, …). Ook krijg je van ons een certificaat met het nummer en de gps-coördinaten van ‘jouw’ boom. Zo heb je in GeuzeGroen een boom om bij thuis te komen!

Wil je een boom of struik in Voedselbos GeuzeGroen adopteren? Vul dan het Deelboom Regeling formulier 2023 in. Hierop kun je een eerste, tweede en derde keus invullen voor de boom of struik die je zou willen adopteren. Je keuze kan reeds in GeuzeGroen zijn geplant, zodat je snel je naamlabel eraan kan komen hangen. Indien de gekozen boom of struik nog niet in het bos staat, is er aan het eind van het jaar de mogelijkheid om zelf je boom of struik in te komen planten.

Kosten
Er zijn 5 verschillende categorieën van €15 tot €90. Dit bedrag is geldig voor een periode van vijf jaar en is daarna te verlengen.
Voor €20 hangt je naam aan een olijfwilg of krentenboom en voor €40 aan een historisch appelras, voor €65 aan een amandel of een nashipeer. Adoptie van de notenbomen, die duurder zijn en veel grond in beslag nemen, kost € 90,-. Sponsor je liever een smakelijke daglelie of een rabarberplant? Dat kan ook; je naam komt dan op een houten steeklabel bij de plant. Vrijwilligers krijgen korting! Informatie en voorwaarden vind je op het Deelboom Regeling formulier 2023.

Samen
Voor wie liever een boom met een familie of groep bekenden wil delen, hebben we nog een leuke optie: je kunt een deel van de boom financieren. Iedere tante een eigen tak, ieder teamlid een eigen bloesem! Geef aan met hoeveel mensen je de boom wilt delen, je betaalt samen 1x voor de boom, plus € 7,50 voor elke extra set met certificaat en label. Delen met onbekenden kan ook: je betaalt dan gewoon een X-deel van de prijs van de hele boom. Zo houden we ook de duurdere bomen voor iedereen toegankelijk.

Om te zorgen dat iedereen jaarlijks een leuke herinnering bij de eigen boom kan maken, komen we de komende tijd met verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een jaarlijkse picknick met de andere adoptanten of een boomportret: we mailen je dan elk jaar een foto van je boom, zodat je kunt volgen hoe die zich ontwikkelt. Hou de nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie.

“Ik wil iets anders”
Wil je een permanentere naamsvermelding en/of een grotere tekst of tekening? Wil je een extra speciale, grote of oude boom doneren? Of een bankje of picknicktafel? Een boompje cadeau geven of verwerken in een kerstpakket? Wil je je naam verbinden aan de hoeveelheid CO2 die ons bos de komende jaren zal opslaan, of de biodiversiteit die we hopen te beschermen? Neem contact met ons op via sponsor@geuzegroen.nl.

Niet adopteren, maar wel Stichting Voedselbuurtbos sponsoren? Wij zijn een door de belastingdienst erkende ANBI stichting.