Menu Sluiten

Adopteer een boom!

Hoe werkt het?

Met takken die naar de hemel wijzen en de wortels die in de grond dringen, verbinden bomen de hemel met de aarde. Een boom staat voor groei, ontwikkeling, vruchtbaarheid en onsterfelijkheid en kan zo een prachtig aandenken zijn aan een geboorte of een dierbare overledene. Maar een boom kan ook symbool staan voor de investering in een vriendschap of team. Of voor betrokkenheid met buurtgenoten en/of met de natuur, waarvan ieder straks de vruchten plukt. Met de introductie van de Deelboomregeling is het nu mogelijk om (met gelijkgestemden) een boom in Voedselbuurtbos GeuzeGroen te adopteren en zo tevens te helpen met de financiering.

 

Wil je een boom of struik in Voedselbos GeuzeGroen adopteren? Vul dan het Deelboom Regeling formulier in. Hierop kun je een eerste, tweede en derde keus invullen voor de boom of struik die je zou willen adopteren. Op volgorde van binnenkomst wordt er dan een van deze bomen of struiken aan jou toegewezen. In ruil voor je steun, krijg je een houten label met je naam (of dat van je geliefde, kleinkind, buurvrouw, leraar, …). Ook krijg je van ons een certificaat met de gps-coördinaten van ‘jouw’ boom. Zo heb je in GeuzeGroen een boom om bij thuis te komen!

Kosten
Er zijn 5 verschillende categorieën van €15 tot €90. Dit bedrag betaal je éénmalig, maar is geldig voor een periode van vijf jaar en is daarna te verlengen.
Voor €20 hangt je naam aan een olijfwilg of honingbes en voor €40 aan een historisch appelras, voor €65 aan een wasnootboom of een moerbei. Adoptie van de notenbomen, die duurder zijn en veel grond in beslag nemen, kost € 90,-. Sponsor je liever een daglelie of een rabarberplant? Dat kan ook; je naam komt dan op een houten steeklabel bij de plant. Vrijwilligers krijgen korting! Informatie en voorwaarden vind je op het Deelboom Regeling formulier.

Samen
Voor wie liever een boom met een familie of groep bekenden wil delen, hebben we ook een optie: je kunt een deel van de boom financieren. Iedere tante een eigen tak, ieder teamlid een eigen bloesem! Geef aan met hoeveel mensen je de boom wilt delen, je betaalt samen 1x voor de boom, plus € 7,50 voor elk extra label. Delen met onbekenden kan ook: je betaalt dan gewoon een X-deel van de prijs van de hele boom. Zo houden we ook de duurdere bomen voor iedereen toegankelijk.

Om te zorgen dat iedereen jaarlijks een leuke herinnering bij de eigen boom kan maken, komen we de komende tijd met verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een jaarlijks boomportret: je krijgt dan elk jaar een foto van je boom, zodat je kunt volgen hoe die zich ontwikkelt. Hou de nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie.

“Ik wil iets anders”
Wil je een permanentere naamsvermelding en/of een grotere tekst of tekening? Wil je een extra speciale, grote of oude boom doneren? Of een bankje of picknicktafel? Een boompje cadeau geven of verwerken in een kerstpakket? Wil je je naam verbinden aan de hoeveelheid CO2 die ons bos de komende jaren zal opslaan, of de biodiversiteit die we hopen te beschermen? Neem contact met ons op via sponsor@geuzegroen.nl.

Niet adopteren, maar wel Stichting Voedselbuurtbos sponsoren? Wij zijn een door de belastingdienst erkende ANBI stichting.