Corona-virus steekt stokje voor stekken met scholen

Persbericht

Alles stond al klaar: de stekken, het persbericht, de scholen, de stagiaires… Voedselbuurtbos Geuzegroen stond op het punt voedselboslessen te gaan geven en struiken te gaan vermeerderen met scholen in Zoetermeer en Den Haag. Zowel klassen van basisscholen als van middelbare scholen en praktijkonderwijs konden meedoen. Helaas stak het corona-virus hier een stokje voor. In allerijl zijn de stekken op wijktuin Zegwaartseweg geplant. Het lespakket wordt voorlopig uitgesteld tot de herfst.

In combinatie met een lespakket over wat een voedselbuurtbos is, zouden kinderen onder begeleiding van vrijwilligers stekken planten op een stukje grond bij de school. Het was de bedoeling dat de kinderen ‘hun’ stek vervolgens begin volgend jaar met een persoonlijk naambordje en verhaal konden overplanten in Voedselbuurtbos Geuzegroen. Zo zouden bezoekers van het bos zien welk kind voor de stek heeft gezorgd en welk verhaal er bij de betreffende boom hoort. Bovendien mochten de kinderen de rest van hun leven oogsten van ‘hun’ boom.

Nu de scholen zijn gesloten, moest het voedselbos overschakelen naar een plan B. Vrijwilligers hebben de stekken voor de scholen in allerijl op wijktuin Zegwaartseweg geplant. Het lespakket wordt uitgesteld tot de herfst. Daarnaast denken we na over mogelijkheden een deel daarvan online te verzorgen. Verdere suggesties en ideeën als alternatief voor de samenwerking met scholen zijn welkom! Deze kunt u mailen naar: astrid@mobileorchards.com

Foto’s: Desh Chisukulu