Potluck picknick zaterdag 18 juni 2022

Potluck picknick op zaterdag 18 juni 2022

Op zaterdag 18 juni was er voor de tweede keer een “potluck” picknick voor de vrijwilligers en andere belangstellenden op het terrein van GeuzeGroen. De vrijwilligers werkgroep heeft daar afgelopen jaar een zitje met een tafel en bankjes ingericht. Een mooie plek voor een feestelijke picknick.

Over het weer ook geen klagen. Het was een warme, zonnige dag, waarbij de door Astrid meegebrachte luifel een welkome aanvulling was om het meegebrachte lekkers (en onszelf!) tegen de zon te beschermen.

Na met vereende krachten de zonneluifel te hebben opgezet waren er nog wat dingen te doen op het terrein (o.a. water geven aan aanplant die dat duidelijk nodig had) en gingen Riitta en Marlies aardbeien en bessen oogsten voor de picknick. Ook kwam Marianne het door haar gemaakte naambord met ingebrande letters brengen. Die is prachtig geworden!

Om 1 uur stonden alle meegebrachte lekkernijen onder een doek uitgestald en kwamen de gasten binnendruppelen. Iedereen kon inschrijven op een loterij met als prijs een adoptieboom, en na een welkomstwoord van Astrid was de picknick geopend.

Klaartje gaf voor de gasten een rondleiding en een korte uitleg over de grond waarop het voedselbos is aangeplant en de gevolgen voor de ontwikkeling van voedselbuurtbos GeuzeGroen. Er zijn twee percelen, één bedoeld als toegankelijk voedselbos (het “buurtbos”) en het andere bedoeld als “beestenbos”, d.w.z. een gedeelte waarvan de toegang wat meer ontmoedigd wordt en waarin de natuur meer zijn gang kan gaan.

Na dit informatieve gedeelte was het tijd om de meegebrachte gerechtjes en drankjes te proeven. We hebben daarna nog een hele tijd gezellig gepicknickt in onze “huiskamer” totdat de wind opstak en onze luifel aan de wandel ging. Tijd om op te breken.

Het was een geslaagde picknick. Dank aan Astrid en Klaartje en iedereen die heeft meegeholpen om dit te organiseren. We zien uit naar de volgende keer.